Tough love

Ik ben echt onder de indruk van wat mensen kunnen!

In #Frontberichten (NPO) zie je vlogberichten van mensen in de zorg of van handhavers. Je houdt je adem in bij die front-ervaringen. Ik ben zo onder de indruk van het meeleven, het afwegen, het duidelijk moeten zijn naar mensen over hoe het ervoor staat. Tough love!

Heb jij dat ook ervaren, tough love?

In het klein ervoer ik ook zo’n kracht om duidelijker te zijn dan ik gemakkelijk vind. Ik heb tegen mijn uit Rusland teruggehaalde zoon gezegd dat hij niet bij ons in huis kon vanwege mogelijke besmetting. En ik heb tegen mijn dochter moeten zeggen dat we haar kindje niet konden komen bekijken en vasthouden omdat dat dat niet veilig is. Tough love vond ik.

Dat ervaar jij denk ik ook! Dat je niet op bezoek kunt bij een dierbare, die je niet alleen wilt laten. Dat je afscheid moet nemen over de telefoon. Dat je geen afscheid kunt nemen.

En we vinden manieren om te doen wat wel kan.

We kunnen de realiteit aan.

Ook al fluctueert ons gevoel daarbij.

Een goeie bescherming gewenst en rust in je hart.

2 antwoorden op “Tough love”

  1. Ja mijn dochter ook uit Japan terug moeten halen. Moeder naar Schiphol want Vader heeft familie van 90 plus. Dichter goed ziek geweest. Corona of niet? Het maakt mij niet uit. Ik doe boodschappen voor vriendinnen die in een soort zondvloed geloven ( dat is minder werk dan uit het hoofd ptaten) ik kook voor mijn buren, ik schrijf hartelijke kaartjes en stuur warme groeten. Thats it. Pakketje.

    1. Hoi Paquita,

      Dank voor je bericht. Je klinkt als een wijs mens: choosing your battles… Je dochter klinkt weer beterder. Fijn!!
      Hartelijks!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *